
Την πρώτη της νίκη επί αγγλικού εδάφους κόντρα στα «Τρία Λιοντάρια» πέτυχε η Εθνική Ελλάδας, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Παυλίδη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και με την δύναμη της ψυχής του Τζορτζ Μπάλντοκ.
Μόλις μερικές ώρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του διεθνή αμυντικού του Παναθηναϊκού και με την επιμονή της UEFA να γίνει το ματς στο Γουέμπλεϊ, ελέω του βεβαρυμμένου προγράμματος, οι διεθνείς έδωσαν μία υπόσχεση στον… Τζορτζ Μπάλντοκ. Να παίξουν με τη δύναμη της δικής του ψυχής. Και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα στον «ναό του ποδοσφαίρου». Απέναντι στην Αγγλία που πριν από μερικά χρόνια είχε φτάσει μέχρι και τον τελικό του Euro στο «σπίτι» της.
Όμως, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τεράστια αποθέματα έδειξαν το μέταλλό τους. Με εξαιρετική τακτική και αυταπάρνηση, οι διεθνείς πέτυχαν μια τεράστια νίκη. Την πρώτη τους στο «Νησί» επί των «Τριών Λιονταριών».
Ο Βαγγέλης Παυλίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ή για να ακριβολογούμε αυτός που ελάχιστα ξεχώρισε από την τεράστια απόδοση όλης της ομάδας. Ο επιθετικός της Μπενφίκα σκόραρε δύο φορές (49’, 94’) και χάρισε στην Εθνική Ελλάδας την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στον όμιλο της League B του Nations League.
Το βράδυ της Κυριακής (13/10), η εθνική ομάδα υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Ιρλανδία για την πρώτη αγωνιστική του β’ γύρου και καλείται να συνεχίσει με το ίδιο πάθος και πλάνο για την πρωτιά στον όμιλο.