
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα της Λαμίας με 3-0 στο γήπεδο της Τούμπας, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να πραγματοποιεί γεμάτη εμφάνιση με τον 20χρονο μεσοεπιθετικό να έχει γκολ και ασίστ.
Ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε τη τέταρτη συνεχόμενη νίκη του και έφτασε τους 29 βαθμούς, και βρίσκεται στη 2η θέση περιμένοντας το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη. Αυτή ήταν η νίκη νούμερο 900 στη Τούμπα για τον ΠΑΟΚ. Ντεμπούτο για τον Μάρκος Αντόνιο, 4 μήνες μετά τον ερχομό του στη Θεσσαλονίκη.
Ο Κωνσταντέλιας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Για να ακολουθήσει το 2-0 από τον Ράφα Σοάρες ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σάστρε. Στα θετικά για τον ΠΑΟΚ και το ντεμπούτο του Μάρκος Αντόνιο αλλά και η επιστροφή των Τζίμα και Λύρατζη.
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε τον έλεγχο, είχε την κατοχή της μπάλας και έκανε και τις πρώτες τελικές της προσπάθειες, με τους φιλοξενούμενους, από την άλλη πλευρά, να προσπαθούν να πάρουν κάποια μέτρα στο γήπεδο μετά το 10λεπτο, χωρίς να καταφέρουν πάντως κάτι αξιόλογο δημιουργικά.
Αντιθέτως, ο δικέφαλος του βορρά προσπαθούσε με σωστό τρόπο να πλησιάσει στο γκολ και τελικά το πέτυχε στο 21′ με τον Κωνσταντέλια, ο οποίος πήρε τη μπάλα μετά το υπομονετικό passing game των συμπαικτών του και με σουτ από το ύψος της περιοχής την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
Ήταν το 3ο φετινό γκολ για τον νεαρό διεθνή άσο και στο 26′ ο ΠΑΟΚ πήγε και για το 2-0 αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε με το ένα χέρι το δυνατό διαγώνιο σουτ του Μπράντον Τόμας, ο οποίος στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 35′ είχε ακόμη καλύτερη ευκαιρία για να σκοράρει αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε ξανά και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντεσπόντοφ σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Τζανετόπουλο.
Όπως και να έχει, οι Θεσσαλονικείς ήταν φανερό ότι ήθελαν το δεύτερο γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το πέτυχαν στο 43′, όταν οι παίκτες του Λουτσέσκου συνεργάστηκαν άψογα και τελικά ο Ράφα Σοάρες ολοκλήρωσε τη φάση γράφοντας το 2-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Λαμία να κάνει δυναμικό ξεκίνημα προκειμένου να μπει στο ματς και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί από το ματς. Στο 50′ ο Κοτάρσκι απέκρουσε το σουτ που εξαπέλυσε ο Καρλίτος από δύσκολη θέση, ενώ το σουτ του Σαντάνα στο 53′ κατέληξε και πάλι στην αγκαλιά του Κροάτη πορτιέρε.
Αυτό που δεν κατάφεραν οι παίκτες της Λαμίας, το έκανε ο ΠΑΟΚ τέσσερα λεπτά αργότερα. Ξανά ωραία κυκλοφορία, με τον Κωνσταντέλια να μοιράζει στον Σάστρε που έκανε το overlap, ο Ισπανός σούταρε διαγώνια και με δύναμη γράφοντας το 3-0!
Η ομάδα του Βόκολου, παρέμεινε πιστή στο πλάνο της παρά την εξέλιξη του ματς και στο 61′ έπειτα από θαυμάσια κάθετη του Καρλίτος, ο Τσιλούλης έκανε την κίνηση, πρόλαβε τον Κοτάρσκι στην έξοδο του αλλά σούταρε άουτ. Στο 76′ η Τούμπα ξεσηκώθηκε καθώς ο Μάρκος Αντόνιο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον Σβαμπ!
Η τελευταία στιγμή του ματς ανήκε ξανά στον ΠΑΟΚ! Πολύ καλή προσπάθεια του Σαμάτα που έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα του Βασιλαντωνόπουλου, γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον επερχόμενο Τάισον, αλλά ο Κοσέλεφ του είπε όχι.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (83′ Λύρατζης), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (76′ Μάρκος Αντόνιο), Τσιγγάρας (70′ Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (83′ Τζίμας), Τόμας (70′ Σαμάτα).
Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Σλίβκα, Σαντάνα (59′ Μάλτσι), Τζανδάρης, Mαρτίνεθ (60′ Τόσιτς), Τσιλούλης (85′ Τσιλιανίδης), Καρλίτος (72′ Λόνγκο).
