Πέμπτη, 22 Ιανουαρίουg-point.gr

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος των συνδέσμων φιλάθλων του ΠΑΟΚ , Κώστας Νακίου

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ αποχαιρετά έναν ακόμη από τους ανθρώπους που σφράγισαν με την παρουσία τους τις πρώτες δεκαετίες της οργανωμένης υποστήριξης του συλλόγου.
Ο Κώστας Νακίου, ιστορικό στέλεχος των συνδέσμων φιλάθλων και επί σειρά ετών πρόεδρος του Σ.Φ. ΠΑΟΚ, “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, τα ξημερώματα της Τετάρτης, σκορπίζοντας θλίψη σε όσους τον γνώρισαν και πορεύτηκαν μαζί του.
Ο Νακίου υπήρξε στενός συνεργάτης και συνοδοιπόρος του Μάκη Μαυρομιχάλη, του θρυλικού “Μανάβη”, με τον οποίο μοιράστηκαν την ίδια πίστη και την ίδια αγάπη για τον Δικέφαλο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σ.Φ. ΠΑΟΚ και ανέλαβε επίσημα την προεδρία του ιστορικού συνδέσμου από το 1976 έως το 1992, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην οργάνωση και τη δράση των οργανωμένων φιλάθλων εκείνης της εποχής.
Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, ο Κώστας Νακίου δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται κοντά στην ομάδα του. Με τη στήριξη των παιδιών του, μέχρι και πριν λίγους μήνες είχε τη θέση του στην Τούμπα, πιστός στην ασπρόμαυρη παράδοση και στις αρχές που υπηρέτησε μια ζωή.

Εγγονός του Λεωνίδα Νακίου, ενός εκ των ιδρυτών του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών, ο Κώστας Νακίου μεγάλωσε με τον ΠΑΟΚ στην καρδιά και την ιστορία της οικογένειάς του.
Γνώρισε τον Μάκη Μαυρομιχάλη στα χρόνια που παρακολουθούσαν μαζί τα παιχνίδια του Δικεφάλου στα παλιά γήπεδα και αργότερα υπήρξαν και οι δύο μέλη του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νεάπολης, ενός από τους πιο ενεργούς συνδέσμους εκείνης της περιόδου.
Ο θάνατός του έρχεται περίπου δυόμισι χρόνια μετά την απώλεια του αγαπημένου του φίλου “Μανάβη”, ολοκληρώνοντας με τρόπο συμβολικό μια εποχή γεμάτη πάθος, αγάπη και ανιδιοτελή προσφορά στον ΠΑΟΚ.
Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο στο Πλαγιάρι, όπου συγγενείς, φίλοι και μέλη της μεγάλης οικογένειας του Δικεφάλου θα του πουν το τελευταίο αντίο.
Διάβασε  Super League: Μόνο Έλληνες διαιτητές το Σαββατοκύριακο