
Σημαντικές ανακατατάξεις καταγράφονται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), καθώς οι συνεχείς παραιτήσεις μελών έχουν προκαλέσει αλλαγές στη σύνθεσή του, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το ελληνικό μπάσκετ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδοχικές αποχωρήσεις έχουν οδηγήσει στην ενεργοποίηση της διαδικασίας αναπλήρωσης των κενών θέσεων, με τέσσερα πρόσωπα να έχουν ήδη εισέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
Πρόκειται για τον Μπάνε Πρέλεβιτς, τον Περικλή Δορκοφίκη, τη Γκέλυ Γιαννάκη, κόρη του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη, και τον Γιώργο Αντωνιάδη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσία του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος έχει διαγράψει σημαντική πορεία στο ελληνικό μπάσκετ, τόσο ως αθλητής όσο και σε διοικητικό επίπεδο, ενώ στη νέα σύνθεση βρίσκεται και η Γκέλυ Γιαννάκη, εκπροσωπώντας μια οικογένεια με μεγάλη ιστορία στον χώρο του αθλήματος.
Οι συγκεκριμένες αλλαγές έρχονται σε μια περίοδο έντονων εξελίξεων γύρω από την ΕΟΚ, με τις συνεχείς παραιτήσεις να διαμορφώνουν νέα δεδομένα στη διοικητική λειτουργία της Ομοσπονδίας.