Τρίτη, 3 Μαρτίουg-point.gr

Ολοκληρώθηκε ο 1ος αγώνας δρόμου στη μνήμη του Άλκη- Περίπου 2.000 δρομείς τίμησαν τον αδικοχαμένο φίλο του Άρη, με το νούμερο 19 στις φανέλες τους

Με πολύχρωμες φανέλες από αθλητικούς συλλόγους της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, γέμισε το σημείο όπου δολοφονήθηκε πριν από τρία χρόνια ο Άλκης Καμπανός, με αφορμή τον 1ο Αγώνα Δρόμου που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, για την Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου.

 

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ομάδες αθλητών, εκπρόσωποι από διάφορα σωματεία, μικροί και μεγάλοι, παίρνουν μέρος σε μια από τις πρωτοβουλίες – δράσεις του δομής 1ης Φεβρουαρίου 2022-Εις το Όνομα του Άλκη, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά και σύμφωνα με τους διοργανωτές αποσκοπεί στο να γίνει θεσμός.

Περίπου 2.000 δρομείς, απο τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα αλλα και τη Θεσσαλία, θα αγωνιστούν στις δύο διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων, οι οποίες έχουν τερματισμό το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία.

«Όταν ζούσε ο Άλκης, έλεγε ότι ήταν η ψυχή της οικογένειας, τώρα πιστεύω ότι έχει γίνει η ψυχή όλης της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε συγκινημένος ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, ο οποίος έλαβε μέρος στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, με σημείο εκκίνησης το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου στην Χαριλάου.

«Για περίπου 20 μήνες η δομή έδωσε έναν αγώνα ώστε να η πολιτεία να καθιερώσει την 1η Φεβρουαρίου ως την Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο εμπνευστής της δομής, Λευτέρης Παπάς, με τον ίδιο να κάνει γνωστό ότι γίνονται συζητήσεις με τον δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να δημιουργηθεί στο σημείο ένας μνημειακός χώρος για τον Άλκη Καμπανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές που παίρνουν μέρος στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, φτάνοντας στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου αφήνουν ένα λευκό λουλούδι στη μνήμη του.

Image
Διάβασε  Σπουδαία τιμητική βράβευση για τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκο Βεζυρτζή