
Το… ορεκτικό της 21ης αγωνιστικής στην Super League, περιελάμβανε μία ακόμη «γκέλα» για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0 με τον Λεβαδειακό και χάνουν έδαφος στο κυνήγι της κορυφής. Βέβαια όλα αυτά ίσως και να μην έχουν επιπτώσεις για τους «ερυθρόλευκους», καθώς σήμερα υπάρχει το ντέρμπι των «Δικεφάλων».
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, σε ένα ματς που θα καθορίσει πολλά στην κορυφή. Οι Θεσσαλονικείς είναι στην 3η θέση με ματς λιγότερο και στο -3 από την ΑΕΚ που έχει 48 βαθμούς. Ανάμεσά τους ο Ολυμπιακός με 47, αλλά σε 21 ματς, τη στιγμή που η Ένωση έχει 20 και ο ΠΑΟΚ 19.
Αν υπάρξει νικητής, αυτόματα ανεβαίνει κορυφή. Κάτι που για την ΑΕΚ θα συμβεί και σε περίπτωση ισοπαλίας, αλλά με ματς περισσότερο. Άρα σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ νικήσει το εξ αναβολής με την Κηφισιά, θα είναι ισόβαθμοι.
Στο στρατόπεδο της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου η κατάσταση είναι λίγο ιδιαίτερη: αφενός υπάρχει τεράστια ικανοποίηση μετά τη μεγάλη νίκη με 2-0 επί του Παναθηναϊκού που έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου (θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό στις 25/04), αφετέρου δε υπάρχει μεγάλη ανησυχία με την κατάσταση που επικρατεί με τους τραυματίες.
Οι «ασπρόμαυροι» έχουν χάσει όλα τους τα «10άρια» αφού νοκ άουτ είναι τόσο οι Κωνσταντέλιας και Ιβανούσετς, όσο και ο Πέλκας που τραυματίστηκε στο ματς με το «τριφύλλι». Έτσι, ο Ρουμάνος τεχνικός θα χρειαστεί να βρει τη λύση είτε μέσω των χαφ Ζαφείρη ή Καμαρά, είτε μέσω της χρησιμοποίησης του Τάισον κεντρικά και των Ζίβκοβιτς-Χατσίδη στα άκρα, αφού τραυματίας είναι και ο Ντεσπόντοφ.
Το πιο πιθανό σενάριο, πάντως, μοιάζει ο Έλληνας 22χρονος χαφ να πάρει φανέλα βασικού, ενώ ερωτηματικό είναι και η κατάσταση του Μεϊτέ, ο οποίος ακολουθεί μια ειδική διαχείριση μετά τον τραυματισμό του. Τα συνεχόμενα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων δημιουργούν προβλήματα στη φρεσκάδα των παικτών, άπαντες γνωρίζουν όμως την κρισιμότητα του αγώνα και είναι εύκολα αντιληπτό πως όλα περνούν σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για ένα ντέρμπι κορυφής.
Στην αντίπερα όχθη, στην ΑΕΚ υπάρχει καλή ψυχολογία και ηρεμία. Δεν έχει παιχνίδια μεσοβδόμαδα και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για το σύνολο του Μάρκο Νίκολιτς, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να δουλέψει το ματς και να αναλύσει τον αντίπαλο έχοντας περισσότερο χρόνο, σε σχέση με τον Λουτσέσκου.
Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος η Ένωση πέρασε με 4-0 από τις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό, σημειώνοντας όλα της τα τέρματα στο δεύτερο μέρος με κορυφαίους τους Βάργκα (δύο γκολ και τρία συνολικά στα τελευταία δύο ματς), Μαρίν (γκολ και δύο ασίστ) και Κοϊτά που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του «δικεφάλου» από την αρχή έως το τέλος, έχοντας και το κερδισμένο πέναλτι στο γκολ του Μαρίν.
Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μια τεράστια ευκαιρία στο σημερινό ματς, αφού με ενδεχόμενη νίκη μένουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή και έως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έχουν θεωρητικά το πιο βατό πρόγραμμα χωρίς ντέρμπι, σε σχέση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που έχουν το μεταξύ τους ντέρμπι στο Φάληρο.
Το δίλημμα για τον Σέρβο τεχνικό είναι αν θα πάει με δύο φορ (Γιόβιτς-Βάργκα) ή επιλέξει έναν επιθετικό (φαβορί ο Γιόβιτς) και πίσω του κινηθεί ο Κοϊτά, ο οποίος δύσκολα θα μείνει εκτός ενδεκάδας αφού αν δεν παίξει σε ρόλο περιφερειακού, θα χρησιμοποιηθεί στη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής. Κατά τα άλλα, ο Νίκολιτς είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.
Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Παβλένκα – Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα – Οζντόεφ, Μεϊτέ – Ζίβκοβιτς, Ζαφείρης, Τάισον – Γιακουμάκης.
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα – Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος – Μαρίν, Πινέδα, Κοϊτά, Γκατσίνοβιτς – Βάργκα, Γιόβιτς.
Διαιτητής: Όσμερς
Βοηθοί: Γκίτελμαν, Γκόρνιακ
4ος: Παπαπέτρου
VAR: Πφάιφερ
AVAR: Σπούρνι